top of page
ben.png

VAD ÄR SKLEROSERING?

SKLEROSERING

Sklerosering är en effektiv behandlingsmetod utformad för att adressera och eliminera skadade eller kosmetiskt störande blodkärl, såsom mindre åderbråck och spindelvener.

 

Genom att injicera behandlingslösning direkt in i det påverkade kärlet, orsakas en kontrollerad irritation som leder till att kärlet kollapsar, skleroserar (hårdnar) och till slut absorberas av kroppen och därmed reduceras/försvinner.

Prislista

 

Priset för en skleroseringbehandling av ben ligger på 2 000 SEK per session.

Vanligtvis krävs mellan 1-3 behandlingar för att uppnå önskat resultat.

BRA ATT VETA

​Klä dig i löst sittande kläder och ta med stödstrumpor som du rekommenderas att använda i 2 veckors tid efter behandlingen.

Kom frisk till din behandling, gärna utan smink och undvikt preparat som ökar blödningsrisken; treo, ibuprofen, kosttillskott som omega-3 och vitamin E, minst en vecka före behandlingen.

Giltig konsultation ska vara genomförd minst 48 timmar innan behandlingen.

Alla videoklipp
Titta nu
  • Vad är fillers?
    Fillers är en geléliknande substans bestående av hyaluronsyra som används för att återställa volym, förbättra symmetri, forma och förstärka ansiktskonturer eller minska rynkor.
  • Vilka risker förekommer vid fillersbehandlin?
    - Svullnad - Blåmärken - Rodnad - Smärta - Infektion - Knölar eller ojämnheter - Oönskat resultat eller missnöje - Allergiska reaktioner - Oavsiktlig injektion i blodkärl vilket kan leda till allvarliga komplikationer. Detta är endast ett urval av möjliga risker och komplikationer som kan uppstå.
  • Vad innehåller filler?
    Fillers består av hyaluronsyra, en sockermolekyl som är naturligt förekommande i kroppen. Hyaluronsyra och kollagen bildar en kraftfull duo som bevarar hudens lager och struktur, vilket bidrar till frisk och spänstig hy. Dessutom spelar hyaluronsyra en viktig roll i sårläkning och minskning av inflammationer i huden.
  • Är fillers farligt?
    Bra fillersprodukter som används korrekt av kvalificerade yrkespersoner är fillers generellt säkra, men som med alla medicinska behandlingar finns det risker.
  • Hur länge håller fillers?
    Fillers varar vanligtvis mellan 6 till 18 månader, beroende på typ av filler och behandlingsområde.
  • Kan man ta bort filler?
    Ja, filler kan tas bort med hjälp av ett enzym som kallas hyaluronidase. Då även denna behandling har risker, bör fillersbehandling genomföras efter omsorgsfullt övervägande.
  • Är fillers och botox samma sak?
    Nej, fillers återställer volym och slätar ut linjer genom att fylla ut huden, medan Botox får musklerna att slappna av vilket leder till minskade rynkor.
  • Är fillers permanent?
    De flesta fillers är inte permanenta och bryts därför naturligt ner av kroppen över tid. Användningen av permanenta fillers är mer riskfyllda och kan leda till svåra komplikationer. Hos E´Peau används inga permanenta fillersprodukter.
  • Hur går fillersbehandling till?
    Ankom gärna osminkad till din bokade behandlingstid. Efter en kort avstämning tar din behandlare före- och efterbilder. Behandlingen inleds med hudrengöring och eventuell bedövning, följt av injektion med antingen en fin, vass nål eller en rundad canula, beroende på behandlingsområde. Själva injektionen tar bara några minuter, men räkna med 30-45 minuter för hela besöket inklusive förberedelser och eftervård.
  • Vilken fillers ska man ha?
    Valet av filler beror på behandlingsområdet och önskat resultat; en kvalificerad specialist kan rekommendera det bästa alternativet.
  • Vilken fillers är bäst för läpparna?
    Hyaluronsyra-fillers är populära för läppar för dess naturliga känsla och utseende. På kliniken används främst Restylane Kysse till läpparna.
  • Vilka får utföra fillers?
    Legitimerade hälso- och sjukvårdspersonal (sjuksköterska, tandläkare eller läkare) med relevant vidareutbildning och certifiering får utföra fillers.
  • Får man göra fillers när man är gravid?
    Nej, behandlingen på gravida utförs inte på grund av otillräcklig forskning kring säkerheten för fostret.
  • Vad kostar filler?
    Kostnaden för fillers varierar med mängd, val av produkt och behandlares kompetensnivå. Du kan se startpriserna hos E´Peau i prislistan ovan. För mer ingående prisuppgifter rekommenderas en konsultation.
  • Hur ofta behövs påfyllning av fillers?
    Påfyllning rekommenderas vanligtvis var 4 till 18 månad, beroende på typ av filler och individuella faktorer.
  • Kan man göra fillers under graviditet?
    Nej, på grund av brist på forskning är behandling inte rekommenderad under graviditet eller amning.
  • Är det okej att göra fillers när man är förkyld?
    Det är bäst att vänta tills du är helt frisk för att undvika ökad risk för komplikationer eller infektioner.
  • Fillers, vad ska man tänka på?
    Välj en kvalificerad behandlare, se till att vara välinformerad och förstå de möjliga riskerna/biverkningarna, samt ha realistiska förväntningar på resultatet.
  • Är fillers cancerframkallande?
    Det finns inga vetenskapliga bevis som stöder att fillers är cancerframkallande.

FAQ SKLEROSERING

bottom of page